Käädyt


Aloin jokin aikaa sitten etsimään itselleni kivoja ja ei-ihan-perus renkaita korviin. En edes täysin muista, missä näihin ensimmäiseksi törmäsin, mutta ihastuin muotokieleen. Pienen tutkimustyön jälkeen selvisi, että nämä ovat suomalaisen Kalevala- korun koruja. Tämän jälkeen seuraava havainto oli, että näitähän ei enää valmisteta.Kyseessä on Halikon Lampola kierrekääty-niminen mallisto. Näiden Kalevala -korujen esikuva on peräisin 1100-luvulta. Filigraanihelminauha kuului arvokkaaseen Halikon Joensuusta löydettyyn aarteeseen yhdessä kolmen hopeisen ristiriipuksen kanssa. Aarre oli kätketty maahan karkeatekoisessa saviruukussa Suomen kristityksi tulon aikoihin, noin 800 vuotta sitten. Kätkijä saattoi olla pappi, joka halusi pelastaa kalleudet pakanallisilta suomalaisilta tai yhtä hyvin kätkijöinä saattoivat olla kirkonryöstäjät, jotka piilottivat saaliinsa - kukaan ei tiedä. Aarrekätkö kertoo joka tapauksessa levottomista ajoista, murroskaudesta, joka aloitti Suomessa uuden kehityssuunnan.

Näitä on tehty kuvissa näkyvänä pronssisena sekä lisäksi hopeapäällysteisenä.Mielestäni on aina hienoa, jos tavaran taustalla on jokin tarina. Se lisää minulle "pelkän" tavaran kiinnostavuutta sekä arvoa.Mistä sitten löysin korut? Aloitin googlauksen ja näitä oli ihan kivasti pronssisena lähistöllä myynnissä. Päädyin ostamaan korva-, kaula-ja käsikorut Torin kautta ja sormus löytyi mieheni siskolta, joka oli saanut sormuksen äidiltään. Tavaroiden tarinoita vielä suurempi arvo mielestäni on se, että korut kulkevat suvussa. Kiitos siis vielä anopilleni sormuksesta!


Toiveena olisi löytää joskus samat korut myös hopeapäällysteisenä. Sen verran klassiset, kauniit ja monen kanssa menevät korut ovat kyseessä. Mielestäni sarjan käsikoru toimii loistavasti myös miehellä niin hopeana kuin pronssisena. Sekin on yksi plussa, miksi haluan hankkia saman hopeana, niin voimme käyttää näitä mieheni kanssa molemmat.Tuleeko teillä ostettua koruja käytettynä vai mielummin uutena kaupasta?


Paita ja hame Lindex

Panta Glitter


Follow me on: Instagram | Facebook | Bloglovin | Nouw


  • Outfits

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram @_kiiamaria