Kesäkuulumisia


Seuraa kuvapläjäys kesältä. En varmaan ole ainoa, jonka mielestä kesä tuli yhtäkkiä ja meni jälleen ihan hetkessä?

Tänä vuonna kesään kuului jonkin verran elämänmuutoksia, isoja ja pieniä. Nämä muutokset eivät varmasti ole menneet ohi, jos seuraa mua Instagramin puolella.Vallitsevan tilanteen vuoksi vietimme kesää pääasiassa kotona ja lähikunnissa. Alkukesästä juhannuksen aikaan kävimme sisarus- ja kaveriporukalla venereissulla ja nukuttiin muutama yö teltassa. Oli ihana päästä merelle ja meren äärelle kaupungista kevään jälkeen. Maisemat merellä on aina niin upeat. Kuten Instagramin puolelta osa tietääkin, niin venekuume senkun kasvaa vuosi vuodelta. One day...Yllä oleva aamiaiskuva juhannukselta ei ihan vastaa sitä kauniisti sommiteltua keskustakahvilan aamiaista, mutta ai että olikin hyvää! Juuri tämmöiset kuvat on minulle niitä, minkä kautta talven pimeinä aikoina jaksaa odottaa kesää. Maisema oli Glosholmenin saarella upea, mutta itse saari oli jotenkin hieman aavemainen. Illan hämärtyessä meidän mielikuvitus pääsi tietenkin valloilleen ja loppujen lopuksi kävimme tarkastamassa telttojen lähistöä.


Jo useamman vuoden käyntilistalla on ollut Keilaniemessä sijaitseva Laguuni. Tänä vuonna mieheni vei mut sinne eräs sunnuntai melomaan, mutta innostuimme testaamaan loppujen lopuksi myös vesipuiston, saunan ja heidän burgerit. Laguunikokemus 6/5.Varsinaisella muutaman viikon kesälomalla kävimme mökillä Keski-Suomessa Pihtiputaalla. Kännykässä ainoana kuvana, josta näkyy muutakin kuin ruokaa ja minä, on tämä jälleen todella kuvauksellinen ruoka-annos. Ei se ulkonäkö vaan maku?


Kävimme tietysti soutelemassa miehen ja kameran kanssa. Mökillä tuli pääasiassa syötyä, lenkkeiltyä ja saunottua. Mitäpä muutakaan...Kävimme kesäloman aikana myös muutaman yön reissun Tallinnassa. Tallinna oli tällä kertaa tosi erilainen kokemus kuin aikaisemmin. Ehkä minulle erilaisen siitä teki se, että tällä kertaa suunnittelun, ravintoloiden etsimisen ja kaiken muun huolehtimisen hoiti mieheni, en minä. Ai että, miten mukavaa! Yleensä minä olen se, joka etsii tekemiset, näkemiset sekä ravintolat ja vaikka nautin siitä toisinaan, niin välillä se menee valitettavasti stressaamiseksi ja suorittamiseksi. Joten nyt "sain" vain olla, mennä ja nauttia.Ollaan molemmat viimevuosina käyty Tallinnassa vähintään kerran vuodessa, joten aika tuttu paikka sinänsä. Kuitenkin mies oli onnistunut löytämään paikkoja, joissa emme olleet käyneet. Tallinna tuntuu aina kehittyneen johonkin suuntaan, kun sinne menee. Ehkä myös siksi sieltä aina löytyykin jotain uutta ihmeteltävää.

Loppukesästä teimme viikonloppureissun pikkusiskon ja äidin kanssa. Reissun määränpäänä oli Turun saariston Rengastie. Lähdimme matkaan autolla ja telttamajoituksella, joka sitten matkalla Espoosta Turkuun päin vaihtui asuntovaunumajoitukseen. Lähdimme Rengastielle Paraisilta, josta menimme Nauvon, Korppoon, Houtskarin, Iniön, Kustanivin, Taivassalo ja Merimaskun kautta Naantaliin.Mieluisimpina paikkoina mieleen jäi Korppoo, Kustavi ja Naantali. Korppoossa oli sellaista aitoa saariston ja vanhanajan kylätunnelmaa. Kustavissa oli ihan mielettömän viihtyisä vierasvenesatama Peterzens, jossa pysähdyimme syömään. Itse ruoka ei ollut parasta, mitä reissulla söimme, mutta paikka oli todella viihtyisä. Naantalin Vanhakaupunki oli kaunis ja toi mieleen lapsuuden Muumimaailmareissun, joka tosin ei mennyt ihan putkeen mun osalta. Eksyin iskästä jo Muumimaailman alkupuoliskolla, joten jäi näkemättä lähes koko paikka.

Muuten loppukesä meni pitkälti kotona sekä töissä. Täytyy kuitenkin mainita vielä vinkkinä eräs paikka, jossa kesällä vierailimme. Eräs lauantai-ilta keksin viedä miehen extempore-piknikille laatueväiden kautta (lue: lähin nopeasti mieleen tullut paikka, mistä saa ruokaa = Hesburger) kotikaupunkimme upeimmalle näköalapaikalle Soukan Kasavuoren näköalakallioille. Ei ole tätä paikkaa turhaan kehuttu, ihan mielettömät maisemat! Suosittelen lämpimästi käymään, etenkin auringonlaskun aikaan.Follow me on: Instagram | Facebook | Bloglovin | Nouw


Tykkää-merkinnät

Kommentit

JenniferIgnatius
JenniferIgnatius,
Kiva postaus 😍
nouw.com/jenniferignatius
KIIAMARIA
KIIAMARIA,
Kiitos! Ihana kuulla🥰
nouw.com/kiiamaria

Instagram @_kiiamaria