Mitä muutoksia tehdään kotiimme?


Koti ei sinänsä olisi vaatinut mitään muutostöitä ja oli ihan muuttovalmis. Oikeastaan ainut asia, joka tähän "piti" tehdä oli kodarin yhteydessä sijaitsevaan varastoon varastohyllyt. Joistakin asioista olin haaveillut jo ennen tämän kodin näkemistä ja ne on sellaisia, jotka halusin asunnosta riippumatta tehdä, jos ne eivät siellä olisi valmiina ja jos vain asunnon tyyliin sopii. Näitä toiveita olivat messinkiset tai kultaiset hanat ja tiskiallas sekä mielellään kaikki muut kodin yksityiskohdat, jotka perinteisesti on kromin värisiä.

Asuntomme oli ostettaessa hyvin skandinaavinen ja halusin visioni mukaan tuoda sinne vähän italialaisen maalaishuvilan lämpöä, joten muutoksia oli tiedossa. Suurimman muutoksen kokee keittiö.


Keittiön muutokset:

takakaapisto, tasot ja välitila, mustat välilistat, sokkelit, allas ja hana


Ennen sisään muuttoa olin muistanut keittiön takakaapiston olevan hieman eri sävyinen mitä se todellisuudessa oli. Ajattelin, että kuvissa se vain oli sävytetty jotenkin hassusti. Sinänsä hauskaa, että vaikka ammattilainen olen, niin kun olin katsomassa itselle asuntoa, olin vain sydänsilmillä liikkeellä ja mieli muutti ne asunnon huonot puolet hyviksi. Itseasiassa vähän etukäteen pelkäsin näin käyvän ennen esittelyä ja siksi kollegani oli meidän mukana katsomassa asuntoa ammatillisessa mielessä.

Jo ennen ensimmäistäkään vierailua asunnolla ajattelin, että haluaisin vaihtaa keittiön tasot ja takakaapiston välitilan kiviseksi. Näin tulemme jollain aikataululla tekemään. Vielä on pohdinnan alla, että päädytäänkö kvartsiin vai oikeaan kiveen.

Sisään muutettua huomasimme, että kaapisto on saarnia eikä tammea, kuten olimme kuvitelleet. Lisäksi sen sävy ei näyttänyt hyvältä lattian kanssa ja kaapisto oli sävyltään jotenkin vaaleanpunainen. Päädyimme siihen, että takakaapistollekin tehdään jotain. Ovet vaihdetaan, maalataan tai sävytetään. Kuten viime viikolla kerroin ja instagramistani on näkynyt, niin päädyin ennen joulua käsittelemään ovet ja peitelevyt itse. Olen ollut todella tyytyväinen, että muutos tehtiin, vaikka edelleenkin ollaan siinä tilanteessa, että hiomakoneesta näen suunnilleen painajaisia.

Keittiö on alunperin Kvikiltä ja selvisi, että sen ovien väleissä alunperin olleiden mustien listojen väriä voidaan muuttaa helposti. No, koska visiomme on muuttaa asunnon skandi-ilmettä pehmeämmäksi, niin päätimme tilata niille tarkoitettua "teippiä" Kvikiltä ja sävyttää ne uudestaan, milläpäs muullakaan kuin messingin värillä.

Alunperin mustat sokkelit tulemme näillä näkymin "päällystämään" messinkilevystä leikattavilla levypaloilla.Olohuone:

takka


Olohuoneeseen ei mitään sen suurempaa ole tiedossa. Kuitenkin, kun harmaasta halutaan eroon, niin takalle haluamme jotain tehdä. Pohdimme ensin sen kivilaattojen maalaamista, mutta luultavasti tulemme sen pinnoittamaan kokonaan uudestaan, jotta se on viimeistellymmän näköinen.

Takanedustapellin olen korvannut jo lasiversiolla.Makuuhuone:

vaatekaappi pois ja uusi lattia


Makuuhuoneeseen ei ollut tarkoitus tehdä muita muutoksia kuin poistaa iso vaatekaappi, jota emme siellä tarvinneet. Kaapin poiston jälkeen huomattiin kuitenkin, ettei sen alle oltu asennettu lattiaa, eikä listoja. Selvittelimme mistä saisi ostettua samaa lattiaa lisää, mutta sitäpä ei enää myydä. Tämän vuoksi tulemme purkamaan makuuhuoneen lattian ja vaihtamaan tilalle kokolattiamaton.

Kaikille kenellä tulee heti mieleen kauhukuvat kokolattiamattojen likaisuudesta yms, niin ei, nykypäivän matot ei enää ole ihan hirvittäviä. Ne sopivat loistavasti nykyisellään allergia-, eläin- ja lapsiperhekoteihin. Lattialistaa onneksi löytyi vielä, joten yritämme irrottaa nykyiset listat ehjänä maton asennuksen ajaksi ja asennamme uutta samaa listaa puuttuviin kohtiin.


Alkuperäisen kaapin tilalle haimme lapsuudenkodistani alla näkyvän laatikoston. Se vaatii pientä pintahiontaa, puukittiä ja uutta vahapintaa. Mutta, kuten muutamaan kertaan todettu, niin eipä tee hiomakoneeseen mieli koskea, joten se odottelee varmasti vielä hetkisen käsittelyään. Vaihdan siihen samalla myös hieman koristeellisemmat vetimet.Vaatehuone:

alkuperäiset vaatekaapit vaihtoon ja lisää kaappeja


Asunnossa on kolme huonetta, joten saamme kokonaisen vaatehuoneen. Huoneessa olevassa syvennyksessä oli alunperin tammisen sävyinen kaapisto, mutta vaihdoimme sen valkoiseen - viime viikolla kertomani episodin jälkeen - ja hankimme kaappeja lisää. Lisäkaapistot on myöhemmin tarvittaessa siirrettävissä helposti muihin huoneisiin. Vaatehuoneeseen hankin yrityksemme kirpparilta suuren alumiinikehyksisen peilin viime syksynä ja maalasin sen kehykset kultamaalilla.

Hieman olen jälkikäteen harmitellut, että myin sen vanhan suuren antiikkipeilin ennen muuttoa. Se olisi ollut vaatehuoneeseen täydellinen ja oven takana, etteivät tuttavien lapset jää sen alle. Ehkä löydän joskus toisen vastaavan.Kodari, kylpyhuone, wc, varasto ja muut


Kodinhoitohuoneen mahdolliset muutokset on tällä hetkellä mielessä tasolla "katsotaan nyt". Jos siellä jotain muutetaan, niin mahdollisesti hana, mahdollisesti välitila sekä mahdollisesti kodarin ja kylpyhuoneen välinen ovi. Näistä mikään ei ole pakollinen, mutta katsotaan. Kodinhoitohuoneen yhteydessä olevaan varastotilaan asensimme hyllyt aika lailla ensityöksemme, jotta saimme tavarat paikoilleen. Mahdollisesti tulemme myös hankkimaan kodinhoitohuoneen puolelle kylpyhuoneen oven yhteyteen pyyhekuivaimet, katsotaan...

Kylpyhuoneeseen ja vessaan ei näillä näkymin muita muutoksia tule kuin hanojen ja suihkun vaihto. Sormet ristissä ja peukut pystyssä, että kylpyhuoneen nykyisen suihkun ruuvit on saumassa eikä laatassa, jottei tarvitse alkaa tekemään seinille mitään. Kummassakaan tilassa ei ollut valmiina vessapaperitelineitä eikä pyyhekoukkuja. Pohdimme pitkään hanojen, ja sitä myöten nuppien sävyä. Viime viikolla saimme tehtyä päätöksen asialle ja hankimme vessaan nupit pyyhkeille sekä vessapaperitelineet molempiin huoneisiin.

Pohdimme Tapwellin tuotteiden sävyjen messinki- ja honey gold- välillä. Päädyimme messinkiin sen ihanan ajan tuoman rosoisuuden ja patinan vuoksi. Mieheni mielsi sen ensin "likaisen näköiseksi", mutta käänsi ajatuksensa niin, että eipä tarvitse jynssätä niitä niin paljoa siivotessa. Well, sama se minulle, kunhan ollaan samalla aaltopituudella. Itse tykästyin messingissä siihen, että se rikkoo nykyistä puhdaslinjaista kotiamme lämpimän eläväpintaisena materiaalina ja kokonaisuudesta tulee vähemmän kliini.

Muita muutoksia on kaikkien väliovien kahvat ja eteisen kaapiston liukuovet. Ovenkahvat olivat lähinnä piste i:n päälle ja kun löysin kauniit messinkikahvat, halusin vaihtaa ne tuomaan vähän persoonallisuutta peruskahvojen sijaan. Alkuperäiset ovet olivat vain pienin osin peiliä, samanlaiset kuin makuuhuoneessa alunperin olleen kaapin ovet (kuva ylempänä). Halusimme täysin peiliovet, joten vaihdoimme ne.Follow me on: Instagram | Facebook | Bloglovin | Nouw


  • Koti

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Instagram @_kiiamaria