Oman kodin etsintää, osa 3


Aktivoiduimme oman asunnon etsinnässä toukokuun lopussa, kun olimme saaneet pankkien kanssa keskustelut hyvään malliin, kiitos mun loistavien Nordea-kontaktien ja heidän nopean toiminnan! Olen kuullut asiakkailtani sekä tuttaviltani ja tässä etsintäprosessissa itsekin todennut, että pelkästään lainaneuvotteluita voi joutua pankista riippuen odottamaan viikkoja.


Emme ole vielä Nordean asiakkaita, mutta tämän kokemuksen jälkeen ja vuorokaudessa aloitettujen lainaneuvottelut perusteella näen, että tulemme hyvin todennäköisesti olemaan. Oma pankkimme odotutti ja antoi lopuksi aivan surkean tarjouksen, ei hyvä. Sillä välin, kun odottaa aikaa lainaneuvotteluihin viikkoja, voi se "the asunto" hyvinkin olla jo myyty. Suositeltavaa onkin pyytää lainatarjous jo ennen uuden kodin etsinnän aloittamista, jotta voi edetä hyvän asunnon kanssa heti, kun se osuu kohdalle.Ihan kodin etsimisen alussa meidän kriteerit olivat, että haluamme ihan uuden ja pian valmistuvan pari-, rivi- tai erillistalon Espoosta. Nopeasti saimme huomata, että ihan liikaa ei tarjontaa tämmöisistä asunnoista ole etsimiltämme alueilta, mikäli budjetti on alle puoli miljoonaa ja hintatoive mielummin vähemmän kuin enimmäismaksukapasiteetti antaisi myöten.


Alkukesästä kävimme katsomassa useampaa asuntoa ja teimme tarjouksen kahdesta eri asunnosta, mutta kummassakin jäimme toiseksi. Silloin harmitti, mutta toisaalta ne eivät vain olleet meille tarkoitettuja ja kyllä niissä aina jokin häiritsi, vaikka olisinkin voinut kuvitella niissä asuvani.


Juhannuksesta noin heinäkuun puoleen väliin pidimme lähes kokonaan taukoa etsimisestä.Etsinnät jatkuivat taas, kun palasimme lomilta töihin. Edelleen tarjontaa oli niukasti, joten päätimme laajentaa hakukriteereitä. Kävimme katsomassa jopa muutamaa kerrostalon alimman kerroksen asuntoa, joissa olisi ollut terassi tai piha. Kävimme myös katsomassa yhtä kivaa omakotitaloa. Talo oli vanha ja olisi vaatinut remonttia rakenteisiin, joten onneksi kollegat puhuivat pois tästä kyseisestä talosta, emmekä jättäneet tarjousta.Mikään kiire meillä ei periaatteessa nykyisestä ole pois. Meitä on kuitenkin alkanut turhauttamaan maksaa korkeaa pääkaupunkiseudun vuokraa, kun voitaisi hyvin asua omassakin ja lyhentää lainaa omasta. Oman kodin maksaminen on joustavampaakin, mikäli tilanne niin vaatii. Käytyjen keskustelujen perusteella esimerkiksi viime keväänä lomautetuksi joutuneilla omakotiasujilla oli se mukava puoli, että sai onneksi lainanlyhennyksiä paussille. Osa tietysti sai myös vuokranalennusta tai vapaakuukausia vuokranmaksusta, mutta eivät kaikki.Ehkä toivottavasti pian voin kuitenkin kertoa jotain positiivisia uutisia tällä saralla... 😉


Mekko Relove / & Other StoriesFollow me on: Instagram | Facebook | Bloglovin | Nouw


  • Koti

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Related posts

    Instagram @_kiiamaria