Työ


Aloitin uudessa työssäni vajaa kaksi vuotta sitten. Tämä työ on kiinnostanut minua vaikka kuinka kauan, mutta rohkeus ei vain aikaisemmin riittänyt lähteä täysin tuntemattomalle polulle. Lisäksi googlailun perusteella kaikki vaikutti aina niin sekavalta, ettei mistään saanut tolkkua. Oli erilaisia kirjainyhdistelmiä nimien perässä, mistään ei selvinnyt mitä alalle lähtöä varten piti opiskella jne. Seurasin eri välitysliikkeiden myynti-ilmoituksia, somen käyttöä ja googlailin työviihtyvyyttä eri yrityksissä.

Muistaakseni toukokuussa 2018 ensimmäisen kerran mulle tuli Facebookissa tai Instagramissa mainos, jossa hyvin matalalla kynnykselle kysyttiin, että kiinnostaako välittäjän hommat ja hakemuslomake. Kiinnostuin yrityksestä, koska se poikkesi modernilla tavalla perinteisistä kiinteistönvälitysyrityksistä ja jätin hakemuksen kesän aikana, kylläkin hieman uutta peläten.

Loppukesästä soitin numeroon, joka hakemusprosessiin oli ilmoitettu. Sieltä vastasi meidän silloinen operatiivinen johtajamme, joka puhuttuamme noin 20 minuuttia kertoi itseasiassa olevansa kesälomalla ja ohjasi minut soittamaan silloiselle tulevalle tiimipäällikölleni, joka nykyisin on meillä toimitusjohtajana. Jannen kanssa käydyn miellyttävän keskustelun päätteeksi sovimme tapaamisen ja loppu onkin historiaa.

Nykyisin työskentelen Kahdeksas päivä Oy:llä laillistettuna Kiinteistönvälittäjänä ja osakkaana.Kiinteistönvälitys työnä on ihan super mielenkiintoista ja monipuolista. Alalle lähdettyäni käsitykseni välittäjän työstä oli, kuten tyypillisesti monella muullakin, hiukan eri. Monilla on se käsitys, että työnkuvaan kuuluu asuntoesittelyt ja asuntokaupat. En olisi todellakaan uskonut, että kuinka laidasta laitaan työtehtäviä on, aina mainoslappujen jakamisesta asuntokaupoille saakka. Pääseepä toisinaan myös esimerkiksi luudun varteen ennen myyntikuvausta tai esittelyä. Myös puhelin ja soittaminen sekä erinäisten asiakirjojen tutkiminen ja asioiden lisäselvittäminen tulevat erittäin tutuksi tässä työssä.

Alalle tultaessa monilla on se käsitys, että tässä tienaa helposti paljon. Valitettavasti se ei ole totuus... Tässä(kin) työssä työn määrä sekä oma asenne ovat todella isossa asemassa menestymisen kanssa. Kilpailu on kovaa, jonka vuoksi sitä törmää todella rumiinkin temppuihin, kuten kilpailijoiden mollaamiseen toimeksiantosopimusten saamisessa.Niistä kirjainyhdistelmistä ja kummallisista titteleistä... Hyvin varhaisessa vaiheessa aloitettuani välitysalalla ne selventyivät sekä se, mitä niistä haluan itselleni. Haluan osata työni ja olla siinä ammattilainen, jonka vuoksi LKV-tutkinto oli jo aluksi tavoitteena, ihan jo senkin vuoksi, että voin kutsua itseäni Kiinteistönvälittäjäksi. LKV- kirjainyhdistelmä tarkoittaa laillistettua kiinteistönvälittäjää. Ilman LKV-pätevyyttä ei voi kutsua itseään lain mukaan Kiinteistönvälittäjäksi tai välittäjäksi. Pätevyys ei kuitenkaan ole ehdoton alalla toimimiseen, riittää että yrityksessä puolet on Kiinteistönvälittäjiä, loppuja voidaan kutsua esimerkiksi Asuntomyyjiksi.

Laillistetun Kiinteistönvälittäjän tittelin suorittaminen tapahtuu Keskuskauppakamarin välittäjäkokeen hyväksytyllä suorittamisella. Tämä välittäjäkoe ei ole ihan läpihuutojuttu ja monet joutuvatkin sen uusimaan useamman kerran läpi päästäkseen. Minä sain ne kolme kirjainta ensiyrittämällä, josta olen erittäin helpottunut.Vaikka työ on välillä ihan todella haastavaa, niin on se myös todella kivaa ja tietysti etenkin silloin, kun onnistuu ja menee hyvin! Parasta mun mielestä on tavata upeita ihmisiä ja kuulla heidän elämäntarinoitaan sekä auttaa heitä saavuttamaan heidän uudet unelmansa asumisen suhteen. Asuntokauppaan liittyy usein paljon tunteita ja on ihanaa nähdä, kuinka joku aikuinen ihan pomppii tasajalkaa riemusta, kun on kauttani löytänyt unelmiensa kodin. Silloin tietää onnistuneensa!Dress: Andiata

Turtleneck: Noom, Stockmann

Shoes: Zalando

Bag: LVFollow me on: Instagram | Facebook | Bloglovin | Nouw


  • Työ

Tykkää-merkinnät

Kommentit

Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229

    Instagram @_kiiamaria

    Instagram _kiiamariaInstagram _kiiamariaInstagram _kiiamariaInstagram _kiiamariaInstagram _kiiamaria